Delen in de sociale media...graag zelfs! 

Kleurenblind

Laat ik om te beginnen eerst vermelden dat ik een lichte vorm van staar heb en dat ik kleurenblind ben. Dat laatste geldt trouwens vooral voor ras, geslacht en afkomst. Het maakt mij trouwens ook niet uit of je op mannen, vrouwen of omgebouwde valt. We blijven toch allemaal mensen!

De vraag die mij de laatste tijd bezighoudt is de volgende: wat zou er gebeurd zijn als de gekleurde medemens op zeker moment besloten had de blanke variant te overheersen. Hoe had de zwartepietendiscussie er dan nu uitgezien. En de wereld?

Klaarblijkelijk is er een reden waarom de dingen zijn zoals ze zijn en terwijl ze in Italië het Sint Marcoplein handzaam hebben opengesteld voor bootvluchtelingen vraag ik mij af waarom ik niet in een warm land woon.

Objectief gezien moet er dus een soort reden voor zijn dat de dingen zijn zoals ze zijn. Aan de andere kant van de evenaar zien we immers ook een grote trek naar de beschaafde wildernis van Middelaarde. Maar dat zou natuurlijk ook kunnen zijn door de immigranten die hun eigenaardige tradities meegenomen hebben evenals hun misdadigers die ze er bewijzen van strafkamp heen stuurde.

Leven en laten leven is het beste inzicht wat ik bieden kan. Als je vijf of zeven keer per dag wil spreken met een God waarvan jij denkt dat hij je kan horen… Wees mijn gast! Als je dat slechts één keer per week wil of helemaal niet wil doen: wees ook welkom!

Kortom beleid je geloof in je eigen huis en verwelkom diegenen die daar uit vrije wil en vrede aan mee willen doen. Kijk slechts naar het verleden om van de fouten te leren en laat je niet in een mening dwingen!

-Braindad-

0
0
0
s2smodern

Stick stof

Soms betrap ik mij er zelf op dat ik de wereld niet meer volg. Ik heb dan een hele studie nodig om het originele probleem te doorgronden. Zeg nou zelf: "wat is nou precies het probleem in het Midden-Oosten ", ik zal eerlijk toegeven dat ik ondanks mijn open visie helemaal geen ruk begrijp van hun dilemma en totaal de weg kwijt ben in wie er nou precies gelijk heeft.

Gaat het eigenlijk wel om gelijk krijgen of gaat het stiekem ergens anders over? Zo zie ik ook nieuwe vluchtelingenstromen ontstaan in Koerdistan. In mijn onbevangen blik zijn het onschuldige mensen die lijden onder de daden van een paar.

De onmacht van onduidelijke leiding vindt hier zijn vorm, betaalt in menselijke ellende afgerekend op de vlucht.

En wij… Wij maken ons druk over stikstof, ogenschijnlijk net zo gevaarlijk als zure regen in het huidige klimaat. Natuurlijk, of liever gezegd niet natuurlijk… Maar we hebben zo ook onze eigen problemen en het zou niet rationeel zijn om deze volledig te negeren.

Het briljante van de menselijke geest. Over focus op je eigen situatie en de rest glijd langzaam naar de achtergrond, voor je het weet loop je in een cirkel achter jezelf aan. Zijdelings wordt er even schande gesproken maar de instinctieve overlever schuift gewoon weer achteraan.

Soms even op de barricade, met verbazing kijkend naar de eigen kracht maar op een landbouwvoertuig zonder stekker maak je dezelfde indruk als stakende scholieren bij de Mac, het knagende gevoel dat het ergens niet klopt en dat het nog een hele tijd gaat duren voordat het kwartje valt.

Er is nog zo'n stickie kwestie die ons al een hele tijd bezighoudt. De Brexit … Halverwege oktober en we gebruiken nog steeds anglicismen. Terwijl het zo makkelijk is om te spreken van het Verloren Koninkrijk. Of zijn wij aan de andere kant in Europa de weg kwijt? Hoe zou het worden als wij een leider hadden die knalhard tegen Erdogan zou zeggen dat hij moest ophouden met zijn fratsen.

We hebben allemaal ons eigen gelijk, maar de wereld is zo ingewikkeld dat er voor ieder gelijk twee andere vergelijkingen mogelijk zijn. Ik hoop dat deze boodschap een beetje blijft plakken en dat iedereen in het vervolg een beetje kijkt naar zijn eigen aandeel in de vergelijking van het leven!

-BRAINDAD.NL-

0
0
0
s2smodern

Klimaatver_arming

Plastic fantastic

Je kent ze wel, van die mooie plastic miniatuur beestjes die je bij de dierentuin kunt kopen als je moe met je jengelende kinderen nog een keer langs de souvenirwinkel loopt om het dierenrijk te verlaten.

Een heel ander perspectief geeft het natuurlijk als de aanspoelende walvissen al zoveel plastic in hun lijf hebben dat je ze alleen nog hoeft op te warmen om ze te plastificeren.

De natuur zit mooi in elkaar, met de opwarming van de aarde gaat dat er vanzelf komen! Wat zijn wij toch een handige zoogdieren, dat wij onze leefomgeving zo hebben weten te manipuleren. We leven in het tweede decennium van de 20e eeuw en het enige waar we last van hebben zijn knaagdieren.

Beestjes die langzaam aan ons geweten knagen, omdat we ergens toch wel stemmetjes horen dat het zo niet langer kan. "Misschien toch iets vegetarisch "omdat het verbouwde vlees ook wordt gekweekt uit verbouwde groente. Niet erg efficiënt als je erover nadenkt.

En al vormen de knaagbeestjes een prima voedingsbodem voor onrust, gaan de gele hesjes nog steeds alleen aan om regeringen omver te duwen terwijl ze eigenlijk ook hard nodig zijn om de gletsjers weer een beetje tot de orde te roepen.

Het is ook verwarrend, hoe minder gletsjer je ziet, hoe groter het probleem. Wat je niet ziet dat is er niet, hoe groot maakt dat het probleem? Het doet me denken aan het kinderspelletje : "ik zie ik zie wat jij niet ziet ".

De echte wereldleider houdt zich liever bezig met het vergaren van groter kapitaal, nieuwe oliebronnen die vrijkomen door smeltende polen en nieuwe mineralen die daar dus gedolven kunnen worden. Het echte kapitaal, een leefbare wereld wordt nog niet als kostbaar goed gezien.

Als de Amerikaanse president als rijk man een bod wil uitbrengen op een eiland als Groenland is hoongelach wat hem ten deel valt, terwijl het een kleine moeite is om het gebied gewoon te bezetten en de orginele bevolking er af te donderen, net zoals we vroeger deden.

In de tijd van Stuyvesant hebben we toch iets verkeerd gedaan. Al lijkt het me ook interessant te weten wat precies de plannen van Trump waren. De beste man doet namelijk altijd recht tegenover gesteld aan logica.

En daar zijn we weer terug bij de vegetariër, met het bijbehorende probleem. De mens is een omnivoor… Die vreet alles, dus ook achterlijke politieke visies.

 

2019 Sander

0
0
0
s2smodern

Akoord met Cookies of kies uw smaak