Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Vind je braindad.nl leuk, deel dit dan in jouw sociale media!

Overlopen

Er gaat niets boven Groningen

Aldus de slogan die ze een paar jaar geleden voor de provincie verzonnen hebben. Ik weet niet hoe het u vergaan is sindsdien, maar het lijkt mij dat er een paar dingen nogal veranderd zijn. Het klimaat bijvoorbeeld!

In de (gas) put

Zo zouden de oude gasputten in Groningen misschien wel gebruikt kunnen worden voor wat extra waterberging in deze tijd van hoogwater. Of zou het de bedoeling zijn dat er helemaal niets meer boven Groningen gaat en de boze boeren met de wijsheid van toen al besloten hadden de provincie door de nam te laten slopen.

Shithole

Zo zie je maar dat een slogan zich behoorlijk tegen je kan keren. Dat merkte ook Trump met zijn shithole toespraak al verbaast het mij dat iemand met zo'n homofobe houding überhaupt weet hoe een shithole eruitziet. Het is maar goed dat hij hier geen president is, Groningen had vast ook een shithole gebied geweest.

Burn-out is hip, behalve in je computerchip!

De enorme drang naar prestatie en beroemd eist ondertussen overal zijn tol. Menig blogger en YouTube er bezwijken onder de druk om dagelijks toch maar nog leuker te zijn dan de hele afgelopen week bij elkaar. Dat kan natuurlijk niet, dat gaat ergens wringen. En inderdaad op de meest onverwachte plek, namelijk in de computerchip. In de haast om het apparaat nog sneller te maken zijn hele beveiligingsprotocollen overgeslagen. Iets waar we langzaam de prijs voor gaan betalen, het moet immers gerepareerd worden. Of maken we er een nieuwe millenniumbug van en verkoopt de ICT wereld ons allemaal een nieuwe computer?

Ik had toch al mijn vraagtekens bij de goedwillende Chinezen die onze moederborden volproppen met technologie die slechts een paar mensen op deze wereld nog kunnen bevatten. Persoonlijk ben ik een groot voorstander van eerlijk delen, voornamelijk op het gebied van kennis laten we dat nog wel eens liggen door commerciële bedoelingen. Hoe lang zal het nog duren voordat kennis op het internet gratis is... en betrouwbaar want dat is ook zo'n dingetje waar je met twee waarheden naar kunt kijken.

Voor Free

Bitcoins ook trouwens, of je kijkt met de blik van degene die niet meedeed en wordt bevangen door het déjà-vu-gevoel waarmee menigeen in de jaren nul meededen aan hun woekerpolissen of juist niet, of je hebt fors geïnvesteerd en vraagt je ondertussen af waarin je dat nou precies hebt gedaan. En dan bedoel ik niet dat mooie verhaal van blokchain en de onfeilbare server die de nieuwe wegen naar betaling in hebben geslagen.

Een oude bekende… Kodak… Heeft ondertussen ook een betalingssysteem

online gezet waarmee de rechten van foto's makkelijk en betaalbaar geregeld kunnen worden. De echte winst zat bij investeren in een oude fabriek, want die ging ouderwets als een malle over de kop!

 

muiderslotMijn foto van het Muiderslot die ik op menig menukaart tegen kwam

0
0
0
s2smodern

Akoord met Cookies of kies uw smaak