Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Vind je braindad.nl leuk, deel dit dan in jouw sociale media!

Stick stof

Soms betrap ik mij er zelf op dat ik de wereld niet meer volg. Ik heb dan een hele studie nodig om het originele probleem te doorgronden. Zeg nou zelf: "wat is nou precies het probleem in het Midden-Oosten ", ik zal eerlijk toegeven dat ik ondanks mijn open visie helemaal geen ruk begrijp van hun dilemma en totaal de weg kwijt ben in wie er nou precies gelijk heeft.

Gaat het eigenlijk wel om gelijk krijgen of gaat het stiekem ergens anders over? Zo zie ik ook nieuwe vluchtelingenstromen ontstaan in Koerdistan. In mijn onbevangen blik zijn het onschuldige mensen die lijden onder de daden van een paar.

De onmacht van onduidelijke leiding vindt hier zijn vorm, betaalt in menselijke ellende afgerekend op de vlucht.

En wij… Wij maken ons druk over stikstof, ogenschijnlijk net zo gevaarlijk als zure regen in het huidige klimaat. Natuurlijk, of liever gezegd niet natuurlijk… Maar we hebben zo ook onze eigen problemen en het zou niet rationeel zijn om deze volledig te negeren.

Het briljante van de menselijke geest. Over focus op je eigen situatie en de rest glijd langzaam naar de achtergrond, voor je het weet loop je in een cirkel achter jezelf aan. Zijdelings wordt er even schande gesproken maar de instinctieve overlever schuift gewoon weer achteraan.

Soms even op de barricade, met verbazing kijkend naar de eigen kracht maar op een landbouwvoertuig zonder stekker maak je dezelfde indruk als stakende scholieren bij de Mac, het knagende gevoel dat het ergens niet klopt en dat het nog een hele tijd gaat duren voordat het kwartje valt.

Er is nog zo'n stickie kwestie die ons al een hele tijd bezighoudt. De Brexit … Halverwege oktober en we gebruiken nog steeds anglicismen. Terwijl het zo makkelijk is om te spreken van het Verloren Koninkrijk. Of zijn wij aan de andere kant in Europa de weg kwijt? Hoe zou het worden als wij een leider hadden die knalhard tegen Erdogan zou zeggen dat hij moest ophouden met zijn fratsen.

We hebben allemaal ons eigen gelijk, maar de wereld is zo ingewikkeld dat er voor ieder gelijk twee andere vergelijkingen mogelijk zijn. Ik hoop dat deze boodschap een beetje blijft plakken en dat iedereen in het vervolg een beetje kijkt naar zijn eigen aandeel in de vergelijking van het leven!

-BRAINDAD.NL-

0
0
0
s2smodern

Akoord met Cookies of kies uw smaak