Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Vind je braindad.nl leuk, deel dit dan in jouw sociale media!

Kleurenblind

Laat ik om te beginnen eerst vermelden dat ik een lichte vorm van staar heb en dat ik kleurenblind ben. Dat laatste geldt trouwens vooral voor ras, geslacht en afkomst. Het maakt mij trouwens ook niet uit of je op mannen, vrouwen of omgebouwde valt. We blijven toch allemaal mensen!

De vraag die mij de laatste tijd bezighoudt is de volgende: wat zou er gebeurd zijn als de gekleurde medemens op zeker moment besloten had de blanke variant te overheersen. Hoe had de zwartepietendiscussie er dan nu uitgezien. En de wereld?

Klaarblijkelijk is er een reden waarom de dingen zijn zoals ze zijn en terwijl ze in Italië het Sint Marcoplein handzaam hebben opengesteld voor bootvluchtelingen vraag ik mij af waarom ik niet in een warm land woon.

Objectief gezien moet er dus een soort reden voor zijn dat de dingen zijn zoals ze zijn. Aan de andere kant van de evenaar zien we immers ook een grote trek naar de beschaafde wildernis van Middelaarde. Maar dat zou natuurlijk ook kunnen zijn door de immigranten die hun eigenaardige tradities meegenomen hebben evenals hun misdadigers die ze er bewijzen van strafkamp heen stuurde.

Leven en laten leven is het beste inzicht wat ik bieden kan. Als je vijf of zeven keer per dag wil spreken met een God waarvan jij denkt dat hij je kan horen… Wees mijn gast! Als je dat slechts één keer per week wil of helemaal niet wil doen: wees ook welkom!

Kortom beleid je geloof in je eigen huis en verwelkom diegenen die daar uit vrije wil en vrede aan mee willen doen. Kijk slechts naar het verleden om van de fouten te leren en laat je niet in een mening dwingen!

-Braindad-

0
0
0
s2smodern

Akoord met Cookies of kies uw smaak