Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Vind je braindad.nl leuk, deel dit dan in jouw sociale media!

Waarom anti_vax en weerstand zo goed samengaan!

Als je een keer een avontuurlijke reis over het internet wil maken, dan zijn er een paar onderwerpen die steevast geweldig scoren. Denk bijvoorbeeld aan dierenrechten: de intensieve veeteelt is altijd goed voor een schandaaltje of twee of kijk naar de Chinese mensenrechten, al worden die op dit moment een beetje overschaduwd door de griep slachtoffers. Is het al iemand opgevallen dat er in China nog steeds meer mensen doodgaan aan mensenrechten dan aan de griep?

Uiteraard doe ik eerst een literatuurstudie op het internet om te kijken wat er zoal bekend is, voor ik mijn mening vorm. Niet echt makkelijk aangezien iedereen de waarheid preekt en de toon van andersdenkenden niet bepaald als spelden prik in ontvangst wordt genomen. Eén ding is duidelijk, het onderwerp "blijft steken ". Maar wat mij dan fascineert is het fanatisme dat je kennelijk oploopt van het niet vaccineren.

De troep die in de vaccins gestopt wordt wordt vaak als boosdoener aangewezen. Maar er zit tegenwoordig toch overal troep in? Kijk eens naar de E nummers in iets gezond als groentesoep. In mijn ogen ziet zelfs de onbespoten groente in de ecologische winkel er niet gezond uit. En hoe bewijs je nou dat je autistisch geworden bent van je prik en niet van je groentehapje dat je als kind kreeg.

Volgens mij doen we het niet onaardig als mensheid, als klein kind vond ik mijn oma een hele oude vrouw. Mijn moeder is op dezelfde leeftijd een moderne bejaarde die nog midden in het leven staat, in de wetenschap dat we steeds ouder worden.

Bewustwording is een groot goed, maar zolang we geen Google-fact or fiction hebben zullen wij als mensheid ons moeten weren tegen de invloeden van buitenaf. Wellicht is hier ook een vaccin voor of zoals de tegenstanders het graag zien: springt Big pharma hier handig op in.

Tweedeling in de mens. Er is altijd een goed en een beter voor de optimist, waardeloos en bedrogen voor de complotdenker. Ik blijf kijken naar de stip op de horizon, zo leuk, lang en gezond mogelijk een bijdrage leveren aan het gezond verstand. Als dat niet meer gaat, dan mogen ze mij ook een spuitje geven!

0
0
0
s2smodern

Akoord met Cookies of kies uw smaak