Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Vind je braindad.nl leuk, deel dit dan in jouw sociale media!

Een uitgesproken mening

hittewaanzinHet kan geen toeval zijn, de opkomst van Black Life Matters, 5G, opwarming van de aarde en de mondkapjes cult. Een tijdje terug schreef ik nog over iets met gele hesjes en ik werd door het hele internet verketterd vanwege het bruggetje naar de Jodenster. Daar had ikzelf nog niet aan gedacht (echt wel), of mogen we sowieso net zoals de kleur zwart voortaan ook de kleur geel niet meer gebruiken.

Grappig is wel dat ik in iedere supermarkt bijna omver gelopen wordt door mensen met een geel hesje waarop staat dat ik 1,5 m afstand moet houden. Het zal mijn natuurlijk aantrekkingskracht zijn, maar ik heb de indruk dat ze me volgen. Ik begin sowieso een beetje paranoia te worden.

Trump die zich bezighoudt met tiktok, Bill Gates die datzelfde tik tok wil kopen en iemand in Ottersum die teksten schrijft van mijn niveau. Waar moet dat heen met de wereld?

Een verdieping waar je niet te lang bij moet stilstaan, de wereld is volgens mij verdoemd door de kracht van het internet. Iedereen laat zich leiden door de mening van de hardste schreeuwer. Of dat nou een opgewaardeerde graancirkelsspecialist als Janet Ossebaard is of een gefilmde politieagent, de meningen zijn ongenuanceerd maar wetenschappelijk toch voor minimaal 50% waar. Je hebt namelijk altijd gelijk of ongelijk.

Ik heb de afgelopen tijd mijn ogen gesloten terwijl de wereld los ging op zaken waar we goed van kunnen leren, maar zonder tijdreizen niets aan kunnen veranderen. Maar stel nou eens even dat Ilon Musk tijdreizen mogelijk maakt. Waar zouden we beginnen, hoeveel mensen zouden kiezen voor iets onbaatzuchtigs in plaats van de Lotto getallen. En als je de wereld dan mag veranderen, waar zou je dit het beste kunnen doen?

Om het nog maar niet te hebben over de consequenties. We hebben ondertussen zoveel rampen veroorzaakt dat als we er eentje tussenuit halen, meteen geconfronteerd worden met de volgende ramp namelijk overbevolking. Zonder gelijk of ongelijk te willen forceren denk ik dat het goed is dat deze mogelijkheid voor ons is afgesloten.

We zullen dus moeten leven in het nu, het hier met de mogelijkheden van deze tijd, maar dan wel met de creativiteit van geest. Alle kunstenaars weg bezuinigen lijkt in crisis een goed idee, maar als we allemaal achter elkaar aanlopen is het toch goed om eens in de rondte te kijken om te zien of we nog wel de goeie kant op gaan. Of houden we vast aan die 50 procentregel, en weten we zeker dat de helft van het menselijk ras het voorlopig overleefd. Tenslotte lijkt het me ook een goed idee om ook de kontkapjes te verplichten voordat ook dit verhaal een staartje krijgt!

-Braindad-

0
0
0
s2smodern

Akoord met Cookies of kies uw smaak