Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Vind je braindad.nl leuk, deel dit dan in jouw sociale media!

Kerst..vier..eh..st

De grote puzzel dit jaar was natuurlijk hoe gaat het met kerst. Het Corona virus bleek niet dodelijk genoeg om ons hele bejaarden bestand in rook op te laten gaan en de overheid stelde strenge regels om besmetting zo moeilijk mogelijk te maken.

Regels waarvan we weten dat ze niet gecontroleerd kunnen worden dus als appende fietsers gewoon negeren, het geldt immers voor alle anderen en ik maak slechts nu heel even een kleine uitzondering. Het mores van het Nederlandse volk!

In mijn familie komt het ook allemaal voor, ik noem geen namen maar we hebben naast scholieren ook chronisch ziek, ome obesitas, tante kwetsbaar en een gezond percentage bejaard dus ook onze kerst was even uit balans. Twee kerstdagen was al onoverzichtelijk, maar met de drie is teveel regel begon de kalkoen zich ongemakkelijk te voelen.

De keuze tussen Corona en Kerst was voor de schoonmoederbezitters wellicht nog overzichtelijk, gewoon muten tijdens de digimaaltijd, maar hoe moet dat voor al die vrijgezellen die normaal gesproken de topavond van het jaar hebben met kerst. Ik zie sowieso de Kinderaanwas in de problemen komen met de 1,5 meter regel in het achterhoofd. Zo goed kan toch bijna niemand mikken.

Ook winkelend Nederland kwam in de problemen. Met het sluiten der horeca viel er ook een heleboel toiletgelegenheid weg. Strikt gezien was het dus meer : "wet friday "dan "black friday ", de opportunist in mij heeft weer een belangrijk vraagstuk, "kan een dag ook gekleurd zijn ", opgelost!

Het zal nog tot na de zomer van 2021 duren voordat heel Nederland gevaccineerd en beschermd is tegen het virus, of is het juist voor het virus? Ik snap de verwarring van de Jong en begrijp dat hij het niet langer meer trekt.

ik vrees dus uiteindelijk dat er niet veel anders op zit dan de feestdagen in afzondering te beleven , hang gewoon een briefje aan de deur dat ik besmet ben met het virus en dus niet open doe. Slechts u en ik weten dat het hier het onschuldige kerstvirus betreft…

Ik wens u rustige feestdagen toe en hoop dat u lang mag genieten van 2021.

-Braindad.nl-

*Iedere overeenkomst met de werkelijkheid berust op toeval of familiebanden

0
0
0
s2smodern

Akoord met Cookies of kies uw smaak