Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Vind je braindad.nl leuk, deel dit dan in jouw sociale media!

Gezonde zorgen


Zorgverzekering vergelijken

ik kan me nog goed herinneren, de hele periode rond de jaarwisseling werden we doodgegooid met spotjes van verzekeraars. Eigenaardige als je het goed bekijkt, want het product wat ze probeerden te promoten was verzekeringen voor gezondheidszorg.

Bij de een kon het nog goedkoper dan bij de ander. Ook het zelf samenstellen van de zorg was een nieuw thema. Zeg nou zelf wie wil zijn zorg nou niet samenstellen? Ook zo'n leuke term was: "Uw zorg kan goedkoper! "

Tja dat is wel waar, als je maar niet chronisch ziek ben. Want hoewel veel ziektekostenverzekeringen adverteerden met de kreet "wij doen niet aan medische selectie" doen veel verzekeraars niet aan het overhevelen van hulpmiddelen. Die kun je dus gewoon inleveren bij je oude maatschappij en opnieuw aanvragen bij je nieuwe verzekeraar. Hoe je je in de tussentijd redt zonder hulpmiddelen vermeldt het verhaal niet.

En dan het eigen risico. De € 360 eigen risico is voor mij als langdurig chronisch zieke een rib uit mijn lijf. Nu was dat lijf toch al redelijk stuk, dus menig verzekeraar denkt daar makkelijk over. Gewoon incasseren wanneer het uitgeven is. In mijn geval begin januari!

Gelukkig hebben we een compassie volle overheid die een tegemoetkoming stort voor chronisch zieken. Aan het eind van het jaar want we willen natuurlijk wel zeker weten dat de chronisch zieken het niet aan iets anders uitgeven.

Voorlopig blijft de conclusie dus dat ik veel zorg heb aan mijn zorgverzekering!

0
0
0
s2smodern

Akoord met Cookies of kies uw smaak