Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Vind je braindad.nl leuk, deel dit dan in jouw sociale media!

Vanaf vandaag vind je hier leuke maar vooral zinloze vingeroefeningen,

vaak te leuk om te laten liggen, maar niet actueel genoeg om iets mee te doen!

Gebakken lucht

Recent heb ik mijn huishouden uitgebreid met een heuse Philips air fraaier. Nee, geen apparaat om de luchtkwaliteit in mijn toilet te verbeteren, maar een innovatieve hete luchtfrituur. Nou is Philips dus sowieso wel van de innovatie, maar het gebeurt me zelden dat ik zo enthousiast ben over een nieuw apparaat.

Het is wel een beetje ironisch, terwijl Philips eigenlijk geassocieerd wil worden met medische apparatuur, bespeur ik op de krochten van het internet het mateloze succes van dit hete luchtspeeltje. Maar ook de minder moderne mens wordt steeds meer in de richting van de hete lucht friteuse gedreven. Het gemiddelde diepvriesvak in de supermarkt wordt grotendeels overheerst door het compartiment "air fryer geschikt ", zelfs op een aantal verpakkingen de gebruiksaanwijzing voor het geval je toevallig een Philips gebruikt.

Toch blijf ik een beetje zitten met het feit dat Philips zich wil richten op beeldvorming.

 dan is het goed

Oké toegegeven, de beelden in dit filmpje zien er spectaculairder uit dan het bakproces in mijn airfryer, al vermoed ik dat ze er wel wat luchtstromen hebben afgekeken. Omdat ik in een ander leven ook nog eens chronisch patiënt ben, verblijf ik nogal eens in de grote vijf van het ziekenhuis.

De grote vijf? MRI, CT,PET Dexa en interventie … Waarbij het opvalt dat er ook andere merken in de markt zijn. De enige overeenkomst is dat je de regie niet meer in eigen handen hebt als je kennis maakt met deze machines. Natuurlijk kun je altijd zeggen dat je niet behandeld wilt worden, maar vaak bepaalt de machine waar je last van hebt. Of ze brengen het in beeld natuurlijk!

En dan blijft me die oude slogan in het hoofd hangen. Philips, dan is het goed! Waarbij de patiënt nog maar moet zien of het inderdaad goed is. Wel goed dat het in beeld gebracht kan worden in ieder geval.

0
0
0
s2smodern

Akoord met Cookies of kies uw smaak